Monday, 28 October 2013

Baby Izul Officially 10 months

Assalamualaikum.


Hari ini genap baby Izul 10 bulan.
Banyak sudah ragamnya.
Sekarang kalau aku keluar dari bilik dan dia nampak, nda sah kalau nda menangis.
Menangis olok-olok ok. Sangat berbeza dengan my Iful dulu.
Kebolehan terbaru adalah menggelongsor turun dari tilam.
Weekend baru-baru ini aku saksikan sendiri dia menggelongsor turun.
Banyak kali percubaan juga dia buat.
Ada sekali dapat turun tapi terbaring plak di lantai.
Nasib baik lantai kayu. Kalau simen? T__T
Memang bikin takut bila baby Izul belajar kebolehan baru dia ini.
Kena extra precaution.
Untuk elakkan "malang tidak berbau".
Yang paling bikin heart attack, aku masuk bilik lepas mandi.
Tengok-tengok dia di lantai sudah sedang meneroka.
Sedangkan sebelum itu, dia nyenyak tidur.
Nasib baik takde benda berbahaya di lantai.
Aku dah pesan kat my Iful, apa-apa jenis mainan yang boleh muat mulut baby Izul kena buang.
Kalau tak nak buang, kena simpan elok-elok.
Jangan sampai adik dia termakan.

Bye.
Take care.

1 comment:

  1. ya bah..dhuha pun merayap sudah jilat lantai huuuu

    ReplyDelete

Thank you for your visit. Please leave a comment, so I know you stopped by! :)

♥ Blog Disclaimer

Blog Disclaimer
Take note. This blog, Memories Are Forever♥, is a personal blog, written and edited by me {Rinah}.
All views, emotions, thoughts or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner.
Comments are welcome but the blog owner is not responsible for the content in comments.
Any questions about this blog, feel free to contact me at admiregreen (at) hotmail (dot) com.