Friday, July 25, 2014

Kisah kami berdua

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Apa khabar?
Hari ini dah jumaat terakhir dalam bulan Ramadhan!
Tak tahu tahun depan sempatkah bertemu bulan Ramadhan? :-(
Alhamdulillah, mampu berpuasa walaupun aku masih menyusukan baby Izul.
Alhamdulillah, still boleh pump EBM untuk baby Izul. Rezeki baby Izul.
Walaupun tak banyak tapi aku tahu ianya mencukupi untuk baby Izul :-D


Persiapan raya korang macam mana?
Aku, tahun ini biasa-biasa saja.
Anak-anak aku dahulukan persiapan mereka.
Baju melayu, baju jalan, kasut raya dah dibelikan.
Untuk mama mereka dah ada. Tapi baju jalan-jalan, kasut, handbag takde ;-P
Tengoklah hujung minggu nanti kalau larat turun untuk beli barang diri sendiri plak.
Kalau tak larat, pakai je apa yang ada. Bukan kemana pun. hehehe


Kuih raya aku tahun ini takde kuih tunjuk-tunjuk.
Aku berjaya uli dan buat kuih raya sendiri.
Dan dibantu adik untuk membentuk corak ;-)
Gembira hati aku. Mak mesti bangga. hahahaha :-P
Sebab tahun-tahun sebelum ini, mak yang uli semua.
Aku dan adik-adik tukang bentuk. hehehe
Kuih raya aku setakat ini : semperit susu, biskut cornflakes, biskut kelapa versi bulat, biskut kelapa versi tekap-tekap, batang buruk.
Cukuplah 5 jenis. Ini pun tengah rancang nak tambah biskut koko plak.
Tengoklah nanti esok ataupun malam ini kalau kerajinan datang, bolehlah menguli biskut koko.


Ok. Tak tahu nak cerita apa dah.
Sampai sini je lah.
Buat pembaca blog aku, aku ucapkan "Selamat Hari Raya Aidilfitri, Maaf Zahir Batin. Salam Kosong Kosong".
Hati-hati di jalan raya dan dimana-mana kalian berada :-)




Bye.
Take care.


Friday, June 27, 2014

Missing you

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Sorry blog.
Lama biarkan kau menyepi.
Tanpa dijenguk-jenguk.
Maafkanlah tuan mu.

Sedetik masa telah berlalu tanpa sedar.
Esok baby Izul genap 18 bulan.
Alhamdulillah, masih dipinjamkan-Nya.
Bulan Ramadhan juga bakal tiba.

Aku berazam untuk puasa penuh tahun ini. Insya Allah. Amin
Semoga masalah yang aku hadapi pada tahun lalu tidak terjadi lagi pada tahun ini.
Doakan ya.
Terima kasih.



Bye.
Take care.

Tuesday, June 10, 2014

June 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Hello June, my favorite month just because its my birth month :D hahaha
Last Friday, officially berumur 26 tahun.
Nothing change so far. Still being myself.
Still perangai kebudak-budakkan. *husband cakap :P
Still kuat merajuk tak tentu pasal. Tapi dah pandai pujuk diri sendiri dengan shopping reward.
Lepas itu menyesal. hahahahahaha
Tiada celebrate. Mak balik ke Sipitang on that day.
So, no celebration.
Apa pun, I'm still happy.
Ada anak-anak disisi sudah mencukupi bagi aku.



Bye.
Take care.