Friday, April 10, 2015

What's up April

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Eh, dah masuk bulan April rupanya.
Bulan GST.
Bulan permulaan untuk berjimat-cermat dan ikat nafsu.
Tak boleh beli barang kehendak dah, mesti beli barang KEPERLUAN je.
Bagi bold supaya sedar diri dan beringat. hehehe
Setakat 10hb ini, masih berjaya mengawal nafsu membeli-belah.
Beli barang keperluan je. Dulu, beli sayur pun nak ke supermarket.
Sekarang, beralih ke pasar. Lagi murah, beli banyak dapat ekstra diskaun.
Tempe, biasa beli sebungkus kecil 1rm.
Tapi berkat rajin beli banyak dengan seorang mak cik ni, dapat 2rm untuk 3 bungkus kecil.
Untung dan jimat disitu.
Sayur pun beli yang seplastik besar tu. Boleh masak untuk 3 hari.
Biasa beli sayur labu air, sawi, petola, kubis ja.
Hari tu lagi untung, dapat beli sotong sederhana kecil 1rm untuk sekilo.
Itu pun tak beli banyak. Beli 2kg je.
Takut muak plak nak makan sotong je hari2. hahaha
Tak tahu nak cerita apa lagi.
Nampaknya sampai sini je lah.
Jumpa di lain post ;)

Bye.
Take care.




Thursday, March 19, 2015

My name

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)



Betul ke?
Kawan-kawan yang kena jawab!
Tapi sekarang takde masa nak bersosial sangat pun.
Life occupy with family and works.

Bye.
Take care.

Thursday, February 12, 2015

Baby Izul 1st time warded

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

29 bulan lalu baby Izul warded di Hospital Wanita & Kanak-Kanak Sabah.
Discharge dari wad 6hb minggu lalu.
9 hari 8 malam yang buat baby Izul trauma kot.
Hari-hari kena minum ubat, masuk ubat melalui iv line, lain-lain jenis doktor periksa dan nurse yang kena monitor bp dia.
Cucuk iv line pun sampai 4 kali.
Percubaan cari urat lagilah berkali-kali.

Aku harap baby Izul kembali pulih dan aktif semula.
Sejak keluar dari wad, perasan dia tak macam dulu lagi.
Rasa sayu bila tengok dia.
Macam-macam bermain di fikiran.
Sempat tanya dengan diri sendiri "Ibu jenis apakah aku ini? Terbaikkah aku menjaganya?"

Lepas Chinese New Year ni, ada temujanji dengan doktor pakar.
Doakan semuanya baik-baik belaka ya.
Terima kasih.

Bye.
Take care.