Wednesday, November 26, 2014

Cuti sekolah

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Arggghhh. Kenapa kerja tak cuti macam sekolah, mama? Why? Why?
Soalan bonus my Iful pada suatu hari cuti sekolah ;P
Sejak cuti sekolah, makin liat aku bangun awal.
Dulu, asal bunyi alarm terus bangkit.
Sekarang, kasih 2-3 kali snooze dulu baru bangun.
Lepas tu terkejar-kejar bersiap, masak etc.
Kena start refresh balik body clock.

Masih long distance marriage with husband.
Penat ok, urus rumah, anak-anak without husband disisi.
Lucky me, ada adik tolong.
Kalau tiada, entah boleh handle kah tidak?!

Cuti sekolah ini aku rancang nak bawa anak-anak bercuti konon.
Tapi rancangan dibatalkan.
Rasa tak boleh handle.
My Iful tak kisah juga. Tapi minta habuan lain.
Boleh plak dia minta repair tablet nya.
Skrin pecah hari tu. Saja delay hantar repair coz tidak mahu dia asyik dengan tablet.
Sekali dia teringat juga.
Nak tak nak, gajian nanti memang kena hantar repair.
Kalau tak, nda berhentilah my Iful berzikir hari-hari pasal tablet.
Siang malam. Dari aku nak turun kerja, balik kerja.
Asyik soalan "Dah repair tab aku mama?"
Boleh stress kalau dengar zikir begitu.
Kalau zikir yang betul-betul. Sejuklah kita mendengar. hehehe

Terus tiada idea mahu tulis apa lagi :P


Bye.
Take care.

Tuesday, November 4, 2014

Dugaan November

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Tidak disangka bulan November menerima berita kurang baik.
Apa pun bersyukur kerana semuanya selamat. Alhamdulillah.
Harta dunia, boleh saja dibeli dan diperbaiki.
Tapi kalau nyawa melayang, tentunya tiada galang ganti.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Semoga semuanya dipermudahkan oleh-Nya.
Amin.
Doakan semua kembali pulih seperti biasa ya.

Bye.
Take care.