Thursday, 20 August 2015

All is well

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Alhamdulillah.
Baby Izul dah tak perlu continue makan ubat.
Cuma kena monitor keadaan dia je.
Sekarang kena tunggu result "iron test" dia yang memakan masa sebulan.
Blood result sebelum ini tidak ditemui.
Dalam erti kata lain, hilang, no result.
Tak tahu nak salahkan siapa.
Redha ja.
Tunggu sebulan lagi untuk result "iron test" tu.

Ok.
Bye.

Monday, 17 August 2015

New aircon at workstation

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Last week, aku ada mengadu about aircon area workstation aku yang rosak kan.
Today, technician datang periksa.
Malangnya aircon tidak dapat dibaiki lagi.
Katanya compressor aircon rosak.
Technician call my boss and they discuss.
And my boss setuju pasang aircon baru :D
Jenama Daikin Cooling King-L Series.
So, i'm happy coz my workstation sejuk-sejuk ;)

Aircon sebelum ini dah guna since April 2010 tau.
Service regularly tapi still rosak juga.
Maybe sebab i never off it except weekend. hahahaha
Sekian laporan dari saya :P

Ok.
Bye.

New weeks

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Dua hari sebelum temujanji baby Izul dengan doktor pakar.
Rasa berdebar-debar sangat.
Tak tahu keputusan ujian macammana?.
Semoga semuanya baik-baik saja.

Baby Izul sekarang aktif bukan main.
Macam-macam aktiviti dia boleh buat.
Suka tengok kartun Baymax :D
Main kereta. Time dia main kereta, janganlah cuba-cuba kacau dia.
Menangis okkk.
Walaupun kereta yang kau kacau tu bukan dia main pun.
Tapi tetap juga menangis.

Suka lari-lari dan lompat.
Asal nak keluar, cepat-cepat sarung selipar nak ikut keluar juga.
Suka provoke my Iful.
Sampai mengamuk-amuk my Iful.
My Iful geram sangat bila suruh dia mengalah dengan baby Izul.
Geram gitu-gitu je.
Hakikatnya tetap sayang adik dia. Dah adik-beradik.
Walaupun macammana pun tetap tak akan putus.

Ok.
Bye.