Wednesday, July 8, 2015

Bonus 2014

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Sedihnya aku. Bonus 2014 aku langsung tak dapat.
Masa cny hari tu, tanya boss. Katanya nanti raya baru dapat.
Sampailah ni nak dekat raya, tak dapat juga.
Riki-riki tanya. Katanya tiada sebab baru transfer company baru.
Kesiannya aku!
Dah lah paling lama kerja. Kena transfer company sana sini.
Terima seadanya dengan harapan adalah bonus 2014 tu.
Kalau tau tiada, ermmmmm.
Apa-apa pun  terima je lah seadanya.
Syukurlah ada gaji bikin tampung kehidupan.
Anggap je bukan rezeki aku :'D
Ketawa dalam tangisan ;)
Alhamdulillah.

Bye.
Take care.

Thursday, June 18, 2015

Ramadhan 1436H

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Alhamdulillah. Bersua kembali dengan bulan Ramadhan.
Moga Ramadhan kali ini lebih baik dari Ramadhan tahun-tahun lalu.
Sahur hari ini aku masak lauk 2 jenis je.
Sayur pak choy masak sos tiram dan sup ayam rempah soto ;)
My Iful suka dengan masakan simple mamanya.
Gembira tengok dia makan bertambah.
Baby Izul pun bangun makan sahur juga.
Tapi makan ayam je. Tak nak makan nasi.
Sempat lagi tumpahkan segelas air. Tak pasal-pasal my Iful basah. hehehe
Oh, tak sabar nak balik. Nak tanya my Iful puasa full ke tak? :D
Mudah-mudahan dia istiqamah puasa sebulan Ramadhan kali ini.
Tahun lalu, puasa dia tak full. Mengikut mamanya bocor juga. hahaha
Selamat berpuasa kalian :)


p/s :: Alhamdulillah, permohonan balik awal sejam dari waktu kerja diluluskan :D


Friday, April 24, 2015

Roller-coaster

Assalamualaikum dan salam sejahtera :-)

Hidup betul-betul macam roller-coaster.
Kejap di atas, kejap di bawah.
Kejap happy, kejap sedih.
Kejap senang, kejap susah.
Dan macam-macam lagi.
Walau bagaimanapun hidup itu, perjalanan mesti diteruskan.
Biar sendirian tanpa teman.
Kata mereka dalam kubur pun sorang-sorang.
Tapi mereka terlupa sorang-sorang kau meninggal.
Siapa akan mandikan jenazah kau?
Siapa akan kafankan jenazah kau?
Siapa akan sembahyangkan jenazah kau?
Siapa akan angkat jenazah kau?
Siapa akan tanam jenazah kau?
Dan siapa akan doakan jenazah kau?
Titik.
Muhasabah diri sendiri.



Bye.
Take care.