Monday, 31 January 2011

Malaysian student gang-raped in London

Salam & Hi :)

Betulkah apa yang aq baca nie. Kenapa kat Malaysia punya news takde cerita pasal nie? OMG..Scary owh..

The News


An 18-year-old Malaysian student was apparently gang-raped by several Russian men, including an intelligence officer for the Moscow Police.

The story was released by The Sun tabloid of London on Thursday, and it reported that the girl had attended a party at the prestigious Bellerbys College in Greenwich, South London, where she is studying.

Quoting sources, the report claimed the girl was drugged and filmed while seven Russian men assaulted her. One of the men has been identified as intelligence officer Oleg Vladimirvich Ivanov, 23, who has been charged with the offence.

The incident was said to have happened early last Sunday during the party attended by English language students of the college.

The report also stated that police confiscated iPhones, which contained alarming footage of the victim being gang-raped.

Ivanov and three others identified as Gregory Andreev Melnikov, 22, Norayr Davtyan, 25, and Arnen Simonay, 26, were charged at the Woolwich Magistrates’ Court on Tuesday and Wednesday.

All four claimed trial and have been remanded.

They will appear at Woolwich Crown Court on Tuesday.

Two other suspects were allowed bail while another was released without charges.

The tabloid report stated that the men claimed to be students, but reliable sources were quoted as saying that Ivanov, who had only been in Britain for a week before the alleged gang-rape, worked in the Intelligence Section of the Moscow Police.

A friend realised something was amiss after the victim staggered into her room.

“She is distraught. She is very young and it is believed she was given a drug before being defiled,” the report quoted a source as saying.

However, when contacted by The Star, two students of the college were reserved in their comments.

“What we know so far is what everyone has read in the newspaper (The Sun). We refuse to talk about the case as we are not allowed to. Please contact our college officials if you want a comment,” said one of them.

The college officials could not be reached for comment.


News source : Yahoo Singapore




Masya Allah

Salam & Hi :)

*Klik link dibawah untuk info..

serius-krisis-sebenar-darurat-di-mesir-sebarkan-kepada-semua.html

Mari sama-sama doakan mereka disana selamat..

Karaoke

Salam & Hi :)

Weekend lalu, plan sebenar nak jalan-jalan ke pantai. Nak pikinik katakan. Tapi atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan plus hujan panas, tak jadi pergi. Untuk menggantikan piknik yang tak jadi, kami melalak di rumah. hehehe. Aktiviti terbaru aq dengan baby. Gila kentang kami nyanyi. Padahal suara penyanyi asal je kedengaran. hahaha. Kami menyanyi kira macam suara latar je. hahaha. Ok tak lucu. Memula tekan karaoke mode tapi suara macam tak keluar langsung. Tapi bila ada suara penyanyi asal boleh plak suara kami lagi kuat dari penyanyi asal. Apakah??? hahaha.

Saksikan baby menyanyi :-

video


my prince ^^



Through The Day

Salam & Hi :)

Jumaat hari yang malang buat aq. huhuhu. Boleh boleh aq terkunci di luar office. Hampir 2 jam aq menunggu mr manager datang bawa kunci. huhuhu. Ceritanya begini ya :-

Bos suruh aq pergi bayar bil dengan kadar segera. So, aq memang tak bawa kunci sebab ingatkan bos dan mr manager tak keluar awal. Masa tue jam 3 lebih dah. Lagipun my boss or mr manager biasanya bagitahu awal kalau dorang jalan. Tapi entah kenapa hari tue dorang tak bagitahu aq. huhuhu.

Jam 7 baru sampai rumah. Kelam-kabut prepare dinner. Lepas tue buat laundry. Laundry menggunung tinggi, akhirnya siap jam 1am. Fuh.. Penat memang tak terkata.

Pagi sabtu, bangun pun lewat sat. Jam 11am baru terjaga. Tapi cuaca yang mendung buat aq dan baby sambung tidur balik. Baby kalau aq masih tidur. Dia pun join juga tidur balik. Walhal awal lagi dah bangun. hahaha.

End of the sweet sleep jam 12. Gila kentang tidur. Kelam-kabut bangun bila sedar masa tue. Fuh..Ingat nak tidur sampai 1130am je. Sekali terlajak sampai 12. Nasib lar. huhuhu. Rutin pagi macam biasa. Baby lagi lucu. Boleh plak dia tak nak bangun. Nak tidur lagi katanya. Terpaksa biarkan dia breakfast atas tilam je.

Baby breakfast ;P






Thursday, 27 January 2011

Sesungguhnya aq memang fail menjahit

Salam & Hi :)

Kemarin baby dah dapat uniform sekolah dia. 2 pasang je. 1 seragam dan 1 lagi sukan. Tapi yang pelik tanda nama dapat 3 plak. Balik-balik tanya baby kengkawan dapat berapa baju. Kesian baby terpaksa lar jawab padahal dah berkali-kali dah bagitahu. Tapi mama dia tak pandai faham-faham juga :P

Bagi baby try baju seragam ok. Tapi nampak kecil sangat. Mak cakap ok dah. Tak perlu nak tukar. Baju sukan ngam cuma longgar sedikit je. Part menjahit-jahit nie lar aq paling surrender. Sebab kalau menjahit aq lembap sangat. Kerja kursus ERT aq dulu masa form 3 pun kawan aq yang tolong aq jahit separuh. Kalau tidak memang fail lar result PMR ;P

Aq jahit tanda nama kat baju seragam dan sukan baby pun mengambil masa 2 jam. Sampai hubs balik, aq masih lagi menjahit. Still tak habis. Hubs pun sempat lagi perli-perli aq. Dah tue kat depan adik aq lagi. Malu lar I. huhu Mari lihat jahitan aq yang memang hodoh dan tak tersusun. huhuhu


Sangat hodoh sekali..

Hodoh gak..

 
nie plak senget aq jahit..benci nak je aq buka balik..tp hubs tak suruh dah..

Nie baby shaukat. Aq sayang sangat dengan dia. Manja dengan hubs. Bila hubs balik dari kerja dia mesti senyum meleret. Lepas tue buat muka comel-comel agar hubs dukung dia. Hubs suka sangat dukung dia sampai baby pun naik jelez. Kadang-kadang tue dia suruh hubs hantar balik. Dia tak suka katanya. Penjelez betul baby. hehehe

Kesayangan aq. Baby dan hubs. Bila dorang start bergambar, segala gaya terkeluar. huhuhu



Wednesday, 26 January 2011

Projek Baru

Salam & Hi :)

Sekarang sangat busy.
Ada projek baru.
huhu batting eyelashes


Tuesday, 25 January 2011

25012011

Salam & Hi :)

Yesterday, I went to the library to return books borrowed by me. Managed to borrow some books for myself and baby. After that, I went back to cp. Waiting hubs finish his work. Lama sangat tunggu hubs sampai lapar waiting  Apa lagi serbu restoran nasi ayam raihan. Sambil menunggu sambil makan big grin Tapi hubs lambat juga. Dah habis makan pun still tak muncul2 juga. Entah kenapa lar lambat sangat. Hampir setengah jam gak aq duduk kat restoran tue. Nasib baik tak ramai pelanggan. Kalau tak dah lama kena halau tongue [Maybe lar]

Sampai kat rumah terus busy. Kemas segala, cuci segala dan marah baby. Adik aq cakap baby nakal betul kat kelas sampai cikgu pukul dia pakai pensel. Cikgu suruh nyanyi, dia di belakang sibuk ber-hot-chat bagai. Dengar je, aq apa lagi amukan lar. Baby plak bole dia tak mengaku. Lepas tue salahkan kawan dia lagi bawa dia cerita. Nakal betul.

Tadi pagi, kejutkan baby sempat lagi dia marah2. Hari2 pun nak marah. Aq setiap pagi tak sah kalau tak bertengkar dengan dia [except weekend] Apa tidak berus gigi pun tak nak. Syampu rambut pun dia tak nak. Takde lar aq turutkan kemahuannya itu. Pasal tue lar setiap pagi mesti gaduh. Tadi pagi lagi over, bole plak dia kencing dalam seluar. Lepas tue tak nak buka sebab geli. Nak aq juga. Haish at wits' end

Kadang2 baby nie senang sangat diurus. Tapi bila start datang giler2 dia punya lar susah. Macam menguruskan 10 orang anak je. Haish rolling eyes  Maybe aq je macam tue kot d'oh



Monday, 24 January 2011

Movie

Salam & Hi :)

Ahad, takde jalan2 kemana-mana. Sebab malas menjemput.
Aktiviti hanya menonton movie. List movie :-




Pengajaran : Dendam takkan bawa kebaikan. 








Ada lagi 2 movie. Tapi aq lupa plak tajuk dia. Nanti2 lar baru share.




pic google
TQ
:)






Saturday, 22 January 2011

22012011

Salam & Hi :)

Hari nie busy. Ada kerja dengan mak.
Dari pagi 8.30am hingga 5pm.
Tapi enjoy. Mak punya bos memang sporting abiz.
Lyke it ;)
Terkilan sikit coz tak dapat spend time with baby :(
Tapi takpe, esok masih weekend aka cuti.
Nak ke library return buku. Nie wajib dah.
Coz isnin 24hb dah expired. Nanti kena denda lagi. LOL
Okie. Itu je. Bole kan? Memang bole. hehehe ^^

Friday, 21 January 2011

Justin Bieber

Salam & Hi :)

Justin Bieber adalah idol baby tau. Kalau bole hari2 nak pasang video dan dengar lagu2 dia. Sampai aq pun dah naik muak dengar. Tapi apakan daya, baby suka plak. Siap nak buat rambut macam Justin Bieber gitu. hahaha :D Aq mengiyakan je kata-kata dia. Janji dia happy. Baby siap nak minta beli kasut yang macam Justin Bieber pakai tue.



Kasut Supra namanya. Tue macam dalam gambar kat atas tue  Macam tue dia nak. Kalau beli yang ori memang mahal lar plus maybe takkan ada saiz kecil untuk baby.


Kasut Supra

Selain kasut supra tue, baby siap request nak jam macam JB pakai.


Fokus jam tue ya.


Jam

Aq suka je baby idol dengan JB nie. Sebab aq pong kekadang suka juga dengar lagu2 dia. hehehe :P
Nanti birthday baby baru belikan dia. Insya Allah. Biar dia ternanti2 dulu ^^
Suka dengar baby nyanyi lagu JB~Baby. Sweet je bunyi dia. Sekejap slow, sekejap kuat. Tapi yang pastinya part kuat kat chorus je. 

Baby, baby, baby ohh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby ohh
I thought youd always be
mine, mine (oh oh)

Kadang2 nak tergelak pun ada. Tapi sebab nak bagi dia belajar English. Biar je dia nyanyi. Owh lupa gtaw baby sudah tahu apa itu DAD and MOM. Ada satu pagi tue dia tetiba cakap DAD itu Bapa dan MOM itu mama. Aq pun terkejut dengar. Tak sangka2 kan. hehehe :P 






gambar ihsan google. TQ

Thursday, 20 January 2011

Quotes words 3





























19012011

Salam & Hi :)

Hujan.
Temankan baby buat kerja sekolah sambil suap dia makan.
Then, tertidur. Tapi sedar sekejap time hubs balik.
Then, tidur habis. Sedar2 baby dah tidur kat tepi aq.
Hubs plak baru balik jalan temankan my BIL survey rumah.
Hubs balik bawa burger ayam dan daging. Dua2 aq habiskan. hehehe :P
Then, tengok drama "Ayoub" sama2 hubs.


Lama sangat miss tengok.  Tak berapa faham dah jalan cerita dia.
Nanti nak tengok episod2 yang termiss.
Lepas tengok "Ayoub". Hubs nonton movie plak.
Tajuk movie "Skyline".


Cerita dia tak berapa nak masuk akal. Tapi layan je.
Sampai jam 12pm. Baru tertidur.
;D

Wednesday, 19 January 2011

Tiada kena-mengena dengan sesiapa

Salam & Hi :)


Kadang2 rasa malas sangat nak pergi bekerja. Lebih baik dirumah. Tapi bila mengingatkan maintenance yang macam2. Terpaksa pergi juga. Walaupun gaji ciput je, aq bersyukur gak. Sekurang-kurangnya ada daripada tiada langsung kan. Cuma akhir2 nie aq rasa macam tak berbaloi je kerja. Dah lar gaji seciput. Lepas tue kena naik bas 2 kali. Kalau ulang-alik dah 4 kali naik bas. Tapi semenjak micel tinggal sekampung dengan aq, dapat juga lar menumpang keretanya. Tapi kadang2 rasa macam naik segan juga lar. Mungkin dia faham keseganan aq kot, jadi dia selalu cakap "x apa bha, sama jalan juga". Keseganan aq makin menjadi-jadi apabila ferah resign. Kadang2 rasa menyusahkan orang juga. Rasa macam nak naik bas je. Tapi rasa tak larat juga lar. Lagi2 baby dah start sekolah. Bila lar aq ada kenderaan sendiri nie ya??? Penat plak asyik menyusahkan orang. Walaupun dorang faham. Tapi aq kena lebih faham situasi dorang kan. 


Lagi aq pening, pasal rutin seharian baby. Kadang2 bila aq balik, rasa macam baby takde orang urus plak. Kadang2 rasa macam baby terbiar-biar je. Faham2 lar kalau sendiri jaga dengan orang lain jaga kan. Tapi tak bole salahkan juga lar. Sebab banyak lagi benda dorang kena urus kan. So, aq tak kisah. Padahal mengadu di belog. Apakah???


Tanggungjawab. Nie pun aq pening. Aq rasa banyak sangat tanggungjawab aq kena pikul. Mentang2 lar kat bahu kanan aq ada tahi lalat, banyaklah tanggungjawab. Aq rasa kadang2 aq yang anak sulung. Sebab bila ada hal or masalah, aq juga kena heret, iktihar sama. Tapi aq tak kisah juga. Sebab aq bahagia dengan begini. Cuma kadang2 aq rasa kurang luangkan masa untuk diri sendiri. Beli perfume or lotion untuk diri sendiri sekarang sangat berkira. Padahal dulu2 selalu suka stok2. Tapi macam aiman kata "aiman tak kisah" 


Walaupun rasa diri ini banyak tanggungjawab ke or kekurangan ke or buruk ke or apa-apa je lar. Janji aq happy sebab dapat menghabiskan masa bersama keluarga aq. Masih dapat jumpa dengan mak hari2. Actually nak pindah rumah. Tapi mengenangkan mak dan adik2 yang kekadang pandai buang tebiat. Masih lagi bertahan bersama dorang. Nak pindah bukan sebab persengketaan or apa2 je lar. Tapi sebab rasa kena berdikari dan duduk jauh dari keluarga sendiri. Baru adil. Dah lar hubs ngan family aka mertua aq duduk jauh2 kan. Kenapa plak aq tak boleh. Tapi macam biasa, ada2 je halangan. Entah sampai bila aq masih begini. Masih tidak berdikari, mean tak duduk ketiak keluarga aq. 



Establishing a Back to School Bedtime

Salam & Hi :)

Found this article really helpful. Just wanna share with you all.

Establishing a Back to School Bedtime

Summer break is a fun and busy time for many young children. With the longer daylight hours, children are able to extend playtime into the evening. Now that summer is coming to an end, parents may find it difficult to establish a bedtime routine for their little night owl.

Boys Town Pediatrics offer parents a few tips to help ease the transition from summer vacation to back to school:

Start setting boundaries, early. About a month before the first day of school, set a bedtime and wake-up time. Then slowly move this time back in 15 minute increments until you reach the appropriate times for your child.

Get your child used to morning activities. Plan your final summer activities in the mornings and early afternoons. Putting more emphasis on the mornings will help your child become accustom to doing activities during the day (when they would be in school) rather than at night time.

Keep a routine. Stay consistent with bed time and wake time, even on the weekends. This will help children adjust easier to the new schedule.

Boys Town Pediatrics recommends elementary school children should get 10-12 hours of sleep. Pre-teen through high school youth should get 9-11 hours of sleep. This guide will vary for each individual child, but the most important thing parents can do is be consistent.

By Kent Amstutz, D.O. - Boys Town Pediatrics

Source : Parenting

Kekalutan Hari Pertama Persekolahan

Salam & Hi :)

Terjumpa artikel nie kat fb. Memang sangat berguna bagi parent yang baru pertama kali. Aq setakat nie masih berusaha untuk baby agar dia lebiy tepati jadual tidurnya. Malam kadang2 lewat tidur coz kalau tidur petang mesti bangun around jam 7pm. Tapi kekadang paksa juga dia bangun awal sebelum maghrib. Kadang2 berjaya dan kadang2 tidak. Disebabkan lewat tidur kalau malam. Bangun pun mesti payah. Nasib baik saluran NTV7 ada buat tayangan kartun "Bob The Builder" jam 7am. So, sebelum 7am tue baby dapat bangun dan bersiap sambil tengok kartun. Jadi tak lar dia rasa macam terlalu awal. hehehe. Kalau weekend, kami dua2 takde bangun awal punya. Paling awal pun jam 9am gitu. Tapi jarang lar. Kadang2 bangun, minum2 jap baru continue tidur lagi :P Memang tak sihat jadual aq kan.

Kekalutan Hari Pertama Persekolahan

Adakah si manja anda akan memulakan persekolahan tidak lama lagi? Berikut adalah cara anda boleh membantu si manja menyesuaikan diri dengan persekitaran baru.

Permulaan sekolah di tadika ataupun pusat asuhan adalah detik yang menarik bagi anak dan juga ibu bapa, ia bukan mudah, lebih-lebih lagi bagi si manja. Detik permulaan ini merupakan detik penyesuaian dan juga boleh merupakan detik yang membimbangkan. Ditinggalkan di sekolah tanpa ibu di dalam bilik yang penuh dengan kanak-kanak lain boleh menyebabkan kekhuatiran bagi si manja pada kali pertama.

Namun, ia bukanlah sesuatu yang menakutkan. Jika anda mengambil langkah untuk menyediakan diri anda dan si manja untuk menempuh pengalaman baru ini, anda boleh mengurangkan sedikit kebimbangan anda sendiri dan juga si manja. Bantu anak anda menyesuaikan diri dalam persekitaran baru supaya dia boleh menerima situasi dan rasa keseronokan di sekolah, belajar dan berkenalan dengan kawan baru.

Buat Pilihan Yang Betul
Pilih tadika yang dapat memenuhi keperluan anak anda supaya dia dapat mengembangkan bakat dan keupayaannya. Ia penting untuk anda memastikan persekitaran pembelajaran selesa dan sesuai dengan personaliti atau keperibadian anak anda. Pastikan sama ada tadika menganjurkan hari terbuka atau hari orientasi untuk anda dan juga si manja. Ini memberi peluang baik untuk anda memerhatikan perjalanan kelas dan melihat bagaimana guru tadika mengendalikan kanak-kanak. Anda juga boleh berbincang dengan guru-guru tentang pembelajaran prasekolah, aktiviti harian dan juga perkara lain yang boleh menimbulkan kemusykilan anda. Sebaik-baiknya, bawa anak anda bersama agar dia dapat melihat dan mengalami persekitaran baru tetapi merasa selamat kerana anda berada di sisinya.

Jadikan Persekolahan Topik Menarik
Sentiasa bersemangat bila bercakap tentang prasekolah. Jelaskan kepada si manja mengapa dia perlu memulakan persekolahan, dan terangkan segala aktiviti menyeronokkan yang akan dinikmati mereka. Memang wajar si manja menyuarakan kebimbangan dan kegundahan, tetapi jangan diketepikan begitu sahaja. Sebaliknya, bincangkan dengan sabar untuk menghilangkan rasa takutnya.

Biasakan Dengan Rutin
Aturkan jadual tidur dan sarapan pagi si manja beberapa minggu sebelum hari pertama prasekolah. Ini akan membantu peralihan bila sekolah bermula. Anda juga boleh main sekolah olok-olok dengan si manja, dan mengatur jadual seperti yang akan dialami oleh si manja di tadika bagi membiasakannya dengan situasi di sekolah.

Tunggu Si Manja
Bila tiba hari pertama, luangkan beberapa jam pertama untuk bersama si manja di tadika. Tetapi jangan tunggu sepanjang hari sematamata untuk memerhatikannya. Si manja perlu membiasakan diri dengan ketiadaan anda. Memanjakan anak anda di saat ini tidak akan membantu menyenangkan situasi. Dan apabila menjemput si manja dari sekolah, pastikan anda datang awal! Ini akan membuat si manja merasa selamat.

Bualkan Tentang Sekolah
Tanya si manja bagaimana pengalaman hari pertama di sekolah. Tunjukkan minat terhadap aktivitinya. Anda juga patut memuji si manja kerana berjaya melalui hari pertama di sekolah. Ini akan membolehkan si manja tahu bahawa dia sudah melakukan yang terbaik. Dia akan berminat untuk ke sekolah semula.

Sister Ain Bestday

Salam & Hi :)

Planning last minute. Takde buat makan2. Just potong dan makan kek je. Memula tanya adik lelaki aq, samaada nak sambut atau tidak. Then dia cakap bole. Apa lagi call sms hubs suruh beli kek kecil [janji ada] Then macam biasa. Mau buat surprise konon. Tapi takde lar surprise mana. hahaha :P Kenakan mak lagi, cakap birthday mak. Then tetiba terkeluar cerita pasal pencen. LOL. Jom tengok gambar yang tak seberapa nie. Kualiti macam biasa bad. Sebab pakai h/p je ^^

The Cake :)


Her bestday :)


Bestday baby :)



Syukur Alhamdulillah baby shaukat dah discharged . 
Sempat lagi sambut bestday her mom.
:)


Tuesday, 18 January 2011

Macam Macam Hal

Salam & Hi :)

Hari nie pepagi lagi dah tercegat kat hospital. Tapi bukan baby or aq yang sakit, baby shaukat yang sakit. Kecian dia. Demam panas then tetiba kejang. Mak bukan main jerit panggil aq suruh hantar hospital cepat. Aq dah start panik sebab takde plak kereta nak hantar ke sana. Call kawan2 adik aq, tapi dia tak sambut plak. Last2 terpaksa call mama micel. Nasib baik mama micel nak hantar juga. Syukur Alhamdulillah. Kesian ngan mama micel, terpaksa kejutkan dia :(  Terima kasih mama micel. Jasamu dikenang. Sampai hospital, Prosedur macam biasa. Dan terpaksa admit kat wad untuk pemeriksaan selanjutnya. Tapi maybe akan keluar juga hari nie. Kalau keadaan tidak membimbangkan.

Monday, 17 January 2011

Baby Drawing

Salam & Hi :)

Nie adalah hasil contengan si baby. Masa balik hari jumaat tue. Bilik sepah2 dengan segala kertas + buku + permainan + alat tulis dan segala-galanya. Then, ternampak drawing nie di salah satu buku yang bersepah. Memula memang tak percaya baby dah boleh melukis. Tapi baby berabis mengiyakan sampai suruh pak cik dia aka adik bongsu aq sokong. Sungguh tak disangka ^^ Walaupun tak cantik. Tapi aq bangga juga :P


Yang bulat2 tue macam kepala orang. Lupa dah :P

Aktiviti Hujung Minggu

Salam & Hi :)

Weekend lalu sangat heaven. Dapat buat marathon movie dan habiskan 2 novel iaitu "Semalam Yang Berlalu" karya Julia Jazmine.


Untuk sinopsis klik ---> Semalam Yang Berlalu
Novel nie buat aq T_T sampai bengkak mata :P


Dan juga "Kau Tercipta Untukku" karya Shahriah Abdullah.

Tak berapa minat novel nie. Rasa macam tak puas hati je. LOL. Tapi ending dia best juga lar.


List Marathon Movie :-

 Ngangkung


Jangan Pandang Belakang Congkak 2




















See.. Punya banyak aq tengok movie dalam masa 2hari. Nie sebab tak sabar nak habis tengok semua ;P
Cerita yang buat aq sensitif adalah "Ramona and Beezus". Rasa sediy sangat bila tengok :( Tapi ending dia sangat sweet tau :) Hilang terus sediy2 aq. huhuhu. Part yang buat seram dan rasa thrill adalah cerita 13Hrs. Scary pun ada. The Reef pun best. 


Itu je aktiviti2 aq hujung minggu yang lalu. Atas sebab2 yang tak dapat dielakkan. Aq tak jadi pergi library. Insya Allah hujung minggu nie baru aq pergi. Next week buku2 aq pinjam dah nak expired. So kena cepat pulangkan. hehehe..


Okie tue je. Nanti baru sambung lagi ^^

pic credit to google image :) TQ

♥ Blog Disclaimer

Blog Disclaimer
Take note. This blog, Memories Are Forever♥, is a personal blog, written and edited by me {Rinah}.
All views, emotions, thoughts or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner.
Comments are welcome but the blog owner is not responsible for the content in comments.
Any questions about this blog, feel free to contact me at admiregreen (at) hotmail (dot) com.