Tuesday, 11 June 2013

Cemburu si abang

Maaf, lama tidak meluahkan perasaan disini.
Otak buntu. Tak tahu nak tulis apa lagi.
Tapi hari ini tetiba nak share about cemburu my Iful pada adiknya baby Izul.
Akhir-akhir ini aku perasan betul yang my Iful jealous sangat dengan adiknya.
Tapi cara dia tunjukkan tue buat kami ketawa. Lucu!

My Iful sedang cium-cium pipi baby Izul. Tetiba dia cakap "comelnya adik ini, comel dari abang lagi. abang dulu masa baby nda comel macam adik pun". Padahal lebih kurang ja muka my Iful masa baby dengan muka baby Izul sekarang. 
Aku sedang menyusukan baby Izul. Tetiba my Iful datang cakap "bagusnya adik dapat minum susu mama. abang nda minum pun." haha. Ini buat aku ketawa. Boleh dia mahu minum susu macam adik!? Aku jawab je "eh, dulu pun Iful minum susu mama juga bha. ada kan gambar Iful nyusu tue." tapi boleh plak dia jawab "sekarang nda boleh minum lagi ka?" aku ????
Banyak lagi perangai my Iful yang buat kami ketawa.
Kadang kesian juga dengan dia.
Lama baru dapat adik, umur pun jarak jauh sangat.
Mungkin kadang dia rasa janggal kot.
Tapi sekurang-kurangnya my Iful faham jugalah tugas dia sebagai abang :D
Paling tak boleh blah, bila adik tidur. Dia plak mo bermanja-manja.
Minta peluk segala. Padahal aku punya banyak kerja mo dibikin.
Kadang dilayanlah, kadang tidak.
Bila nda dilayan tue, merajuk terus ke rumah mak[nenek].
Kadang pandai juga complaint sama nenek.
Oh my Iful, sayang mama dengan bapa nda pernah luntur biarpun dengan kehadiran baby Izul!
Ketahuilah anakku :)


Take care.

2 comments:

  1. andu..bijak si abangnya ni Rinah hehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bdk2 mo membesar kak.. byk perangai.. hehe

      Delete

Thank you for your visit. Please leave a comment, so I know you stopped by! :)

♥ Blog Disclaimer

Blog Disclaimer
Take note. This blog, Memories Are Forever♥, is a personal blog, written and edited by me {Rinah}.
All views, emotions, thoughts or opinions represented in this blog are personal and belong solely to the blog owner.
Comments are welcome but the blog owner is not responsible for the content in comments.
Any questions about this blog, feel free to contact me at admiregreen (at) hotmail (dot) com.