السلام عليكم & Hi :)
Pic :- source
Ini adalah percubaan pertama.
Banyak kekurangan yang perlu diperbaharui.
Rasa not bad lar. Cuma pahit sedikit disebabkan simpan serbuk koko lebih. hikhik
Tapi still laku juga.
Today kalau sempat nak membuat lagi.
Harap hari ini menjadi daripada kemarin.
Aku tak ambil pic. Coz memang tak cantik. hahaha
Segan nak tayang kat sini tau :P
Guna resipi dari sini
Bahan-bahan ( 1 kg )
* 200gm millo
* 250gm butter
* 3 sudu makan serbuk koko
* 1 tin kecil susu pekat manis
* biskut marie secukupnya
Cara-cara
1. Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya)
2. Cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil sekali...
3. Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur
4. Seterusnya masukkan serbuk koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan xberketul lg....
5. Setelah pekat,boleh lah mula menyusun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar dan ceduk adunan coklat kemudian ratakan..
6. Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.
7. Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis
8. Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.... potong dan siap untuk dihidangkan...
No comments:
Post a Comment
Thank you for your visit. Please leave a comment, so I know you stopped by! :)